zondag 2 februari 2020

Warrior Cats deel 1 ~ Erin Hunter

Warrior Cats: De wildernis in
Al eeuwenlang delen vier wilde katten clans het woud, volgens de regels die hun
voorouders hebben vastgesteld. Maar de Donderclan verkeert in groot gevaar, als de Schaduwclan zich niet langer aan de regels houd en er alles voor over heeft om te heersen over het hele woud. Totdat Rufus op een dag tegen Grijspoot op loopt en in een gevecht verstrengeld raakt terwijl de leider van de Donderclan meekijkt en overweegt hem bij de clan te laten. Maar wil Rufus dat wel, en wat vind de rest van de clan daarvan nu de vijand op de loer ligt?
Het is een geweldige serie en bestaat bijna uit 6 complete vertaalde series van elk 6 boeken, dus genoeg om te lezen. In het Engels zijn er al 7 series. In de zevende serie zijn tot nu toe 4 boeken waarvan 3 uitgebracht en eentje aangekondigd.

Het is een boek vol vriendschap, liefde en verraad. Het is een hartverscheurend maar prachtig verhaal. Zeker een aanrader als je van katten en spanning houdt. Ik heb van dit boek ook iets heel belangrijks geleerd: hou altijd hoop, ook al gaat alles fout, er is altijd iemand die er voor je is. De leeftijdscategorie is 11+, maar de eerste boeken zijn ook wel eerder te lezen. Alvast veel leesplezier! -xxx- Julie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten